Urmărește-ne:

Case pe structură din lemn

Casele din lemn s-au dovedit a fi o alegere potrivităeficientă energetic şi prietenoasă cu mediul înconjurător.

În stil rustic sau sofisticat, clasic sau modern, construcţia caselor din lemn prezintă avantaje care le clasează pe un loc fruntaş atât pe piaţa naţională cât şi internaţională.

Pentru că lucrăm la un nivel ridicat, materialele folosite prezintă proprietăţi care le oferă o calitate superioară pe care nu o poţi refuza.

Rezistenţa la foc şi tratamentul împotriva dăunătorilor sunt caracteristici care conferă siguranţă lucrării. Uscarea lemnului se face în uscător profesional, iar soluţiile de tratare sunt ecologice şi nu conţin toxine.

Casele din lemn au devenit în ultimii ani cele mai convenabile alegeri ale clientului, structura unei astfel de case putându-se plia pe orice tip de cerinţă, medie de viaţă şi nivel financiar.

De ce să alegi o casă de lemn?

Avantaje

Pereţii exteriori sunt realizaţi din panouri, ceea ce scade din timpul de execuţie al lucrării. Panourile sunt formate din dulapi veticali şi tălpi orizontale din lemn stratificat care conferă stabilitate şi rezistenţă. Izolaţia între dulapi se face cu vată minerală ingnifugată 5-15 cm sau chiar şi 20 cm la pereţi cu această grosime.

Pentru închiderea exterioară se foloseşte OSB între 15-22 mm în funcţie de dorinţa clientului, termosistem realizat din polistiren expandat de înaltă densitate ignifugat (5-10 cm), plasă din fibră de sticlă, masă de şpaclu, tencuială decorativă orice culoare sau model. La glafuri se foloseşte polistiren extrudat.

Pentru interior folosim OSB 8 mm (opţional, conferă rezistenţă pentru aplicarea pe perete a mobilei suspendată) care vine placat cu gips-carton („rigips”) antifoc (roşu) peste care vine aplicat finisajul (glet, var). Mai oferim o variantă cu un perete profilat şi izolaţie suplimentară care creşte confortul din punct de vedere termic şi acustic.

Pereţii interiori sunt realizaţi tot din panouri prefabricate, cu dulapi verticali între care se poate alege umplerea cu vată minerală (5-15 cm) pentru izolaţie fonică. Pe ambele părţi este prevăzut gips-carton antifoc („rigps” roşu), iar opţional putem folosi sub acesta OSB 8 mm pentru susţinerea mobilei suspendate.

Planşeele au ca principală funcţie preluarea încărcării din camere şi transmiterea acesteia pereţilor. Ca elemente de rezistenţă în planşee folosim grinzi profil I din lemn stratificat 20×15 cm sau grinzi din dulapi dispuse la 40 cm distanţă pentru a oferi o rigiditate crescută şi a reduce la minim vibraţiile care sunt comune planşeelor din lemn.

Şarpanta constituie structura de rezistenţă a acoperişului, acesta fiind elementul de închidere la partea superioară a structurii. Aceasta poate fi pe scaune sau pe ferme, pentru prima variantă folosim căpriori de 20×5 cm şi izolaţie din vată minerală 20 cm dispusă între căpriori. Pentru astereală folosim OSB 8 mm, iar învelitoarea poate fi realizată din tablă tip „Lindab” sau ţiglă, în funcţie de preferinţele clientului.

Portofoliu Case din Lemn

Bloc de locuinţe, Franţa

Bloc de locuinţe pe structură în cadre cu planşee prefabricate şi închideri din panouri din lemn.

Casă din lemn în Gagny, Franţa

Clădirea este o casă unifamilială pasivă realizată pe o structură din panouri din lemn.

Casă din lemn în Vama, Suceava

Clădirea este o casă unifamilială pasivă realizată pe o structură din panouri din lemn.

Casă din lemn în Arbore, Suceava

Realizare construcţie unifamilială/pensiune pe structură din lemn.

Casă din lemn în Ipoteşti, Suceava

Clădirea este o casă unifamilială pasivă realizată pe o structură din panouri din lemn.

Casă din lemn în Vama, Suceava

Clădirea este o casă unifamilială pasivă realizată pe o structură din panouri din lemn.

Solicită ofertă