Mănăstirea Probota

Mănăstirea Probota, una cele mai frumoase mănăstiri din România, restaurată cu piatră naturală de la Vama, din cariera DorisCom.

Lucrările de restaurare de la Mănăstirea Probota au vizat întregul ansamblu arhitectural al lăcașului de cult, cuprinzând atât ruinele caselor domnești ale lui Petru Rareș și Vasile Lupu, cât și zidurile de incintă, turnurile de strajă, turnul de la poartă și clisiarnița, plus turnul-clopotniță.

DorisCom a fost partenerul firmelor restauratoare, asigurând materia primă: piatră naturală extrasă din cariera proprie de la Vama.

Aceste lucrări de restaurare nu numai că au consolidat structura fizică a mănăstirii, dar au și revitalizat valoarea istorică și spirituală a acestui monument.

Noi, echipa DorisCom, suntem mândri că piatra care a rezistat peste veacuri a fost completată cu piatră naturală de Vama și astfel, în urma proiectului de restaurare care s-a întins pe durata mai multor ani, Mănăstirea Probota strălucește din nou și duce mai departe, generațiilor următoare, acest extraordinar patrimoniu cultural.

Solicită ofertă