Urmărește-ne:

Piatra!
Singurul material de construcție trainic și după sute de ani

Extragem și prelucrăm această minunată materie primă din singura carieră autorizată de piatră naturală din județul Suceava.

La Vama, în inima Bucovinei, aproape de Drumul Național 17.

Din mâinile meșterilor noștri pietrari, blocurile de piatră extrase din munte s-au transformat în pardoseli, rigole, glafuri, pavaje, scări/trepte, piatră pentru placat şi zidărie, elemente speciale din piatră și au înfrumusețat sute de proiecte ale unor societăți comerciale sau chiar persoane fizice.

De la garduri de piatră, șeminee, scări, alei pitorești și terase elegante până la fântâni ornamentale și decorațiuni exterioare uimitoare.

Monumente istorice și unități de cult, restaurate cu piatră naturală de Vama

De aproape două decenii, DorisCom furnizează piatră naturală firmelor implicate în marile proiecte de restaurare a monumentelor istorice și de patrimoniu atât din județul Suceava, cât și din județele învecinate.

Doar la ultima restaurare a Cetății de Scaun a Sucevei, finalizată în 2015, am livrat aproximativ 6000 de metri cubi.

O cantitate asemănătoare a fost asigurată și pentru lucrările de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei. 

Mănăstirile Putna, Sucevița, Dragomirna, Probota, Bogdana, Secu și multe alte lăcașuri de cult cunoscute, atât din Suceava, cât și din județele învecinate, strălucesc cu piatră naturală de la Vama.

Exemple din portofoliul DorisCom:

Restaurări la Mănăstirile Putna, Sucevița, Probota și Dragomirna, Catedrala Mitropolitană din Iași

Lucrările de restaurare de la Mănăstirea Probota, de exemplu, au vizat întregul ansamblu arhitectural al lăcașului de cult, cuprinzând atât ruinele caselor domnești ale lui Petru Rareș și Vasile Lupu, cât și zidurile de incintă, turnurile de strajă, turnul de la poartă și clisiarnița, plus turnul-clopotniță.

Toate aleile din curtea Mănăstirii Putna, rigolele, bordurile sunt realizate de mai bine de opt ani cu piatră naturală de Vama de către meșterii DorisCom.

Și la Mănăstirea Sucevița am restaurat aleile cu piatră naturală de Vama și am realizat pardoseli din piatră brută.

De fiecare dată când pașii vă aduc la Catedrala Mitropolitană din Iași, călcați pe piatră naturală de Bucovina.

Extrasă din munte, din cariera DorisCom de la Vama, prelucrată de meșterii noștri pietrari în gaterele speciale de piatră, transformate în pavaje și montate apoi cu multă pricepere de echipele noastre de constructori pe aleile călcate zilnic de mii și mii de credincioși.

Piatră naturală din cariera de la Vama a fost folosită inclusiv la restaurarea Mănăstirii Dragomirna, o bijuterie a istoriei și a spiritualității noastre.

În portofoliul DorisCom se numără și alte lucrări, efectuate la Muzeul Brukental din Sibiu, la Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, la Biserica Turnu Roșu (Suceava), la Mănăstirea Bârnova, la Mănăstirea Iacob Putneanul, la Mănăstirea Cornu, la Mănăstirea Sf. Ioan Evanghelistul, la Mănăstirea Miclăușeni, la Mănăstirea Mălinești – Vaslui, la Mănăstirea Bistrița, dar și la multe alte unități de cult, monumente istorice ori instituții publice.

DorisCom a fost și rămâne un partener de nădejde al marilor proiecte de restaurare, dar și un constructor implicat direct în fiecare an în zeci de proiecte.

Prin Piatra Naturală de la Vama Păstrăm Trecutul pentru Viitor!

Piatra naturală rămâne un material de construcție deosebit, care îmbină frumusețea, durabilitatea și istoria într-un mod unic și continuă să fie o alegere atât pentru proiectele de restaurare a monumentelor istorice, cât și pentru creațiile arhitecturale moderne.

Toate trec, piatra rămâne!

DorisCom – partenerul dvs. de încredere
în lumea construcțiilor cu lemn și piatră naturală.

www.doriscom.ro

+40 728 292 201

Pardoseli din piatră brută

Piatră brută folosită în special pentru pavări exterioare, cu diferite forme şi dimensiuni.

Pavaje cu diverse finisaje

Piatră carosabilă sau necarosabilă cu finisaj (simplu, buciardată, șpițuită, gradinată) disponibilă în diverse grosimi de la 2 cm până la 10 cm (pentru comenzi speciale grosimea poate să depăşească 10 cm).

Pavaje din piatră tăiată

Piatră carosabilă sau necarosabilă simplă disponibilă în diverse grosimi de la 2 cm până la 10 cm (pentru comenzi speciale grosimea poate să depăşească 10 cm).

Scări/Trepte din piatră

Trepte şi contratrepte din piatră cu diferite finisaje, folosite atât la placările scărilor interioare cât şi pentru cele exterioare.

Glafuri din piatră

Glafuri interioare şi exterioare executate din piatră naturală, cu grosimi de 2-3 cm şi dimensiuni funcţie de cerinţele clientului.

Piatră pentru placat

Piatră cu dimensiuni şi forme speciale pentru placări de pereţi exteriori cât şi interiori pentru realizarea unor design-uri rustice.

Piatră pentru zidărie

Piatră brută pentru zidărie folosită pentru realizarea de noi construcţii cât şi pentru restaurarea monumentelor (este piatră acreditată).

Elemente speciale din piatră

Piatră cu aspect şi dimensiuni în funcţie de cerinţele clientului pentru realizarea unor elemente speciale (rigole din piatră, arce din piatră, elemente decorative pentru garduri etc).

De peste 15 ani transformăm piatra naturală în materiale de construcții

De la pavaje, trepte, temelii de gard, ancadramente ferestre ori glafuri la temelii și copertine de gard, piatră pentru alei, piatră pentru zidărie. Transformăm blocul de piatră extras din cariera de la Vama, singura autorizată din județ, în “bucăți de natură” cu care orice construcție va fi mai frumoasă și, evident, orice lucrare mai rezistentă.

Portofoliu de Lucrări realizate

Solicită ofertă